+ 32 12 80 01 79
Selecteer een pagina

Waarom zou je Tongeren willen bezoeken?

Tongeren heeft zeer veel troeven! Een overvloed aan historische schatten, onze Limburgse aard, mooie straatjes. En de architectuur is ook niet mis. Tongeren ligt vlak bij Hasselt, Luik en Maastricht. Het vliegveld wat het dichtst in de buurt ligt is Maastricht-Aachen Airport. En de Antiekmarkt natuurlijk!!!

Maar één van de grootste troeven is toch echt de Antiekmarkt. Het is een fantastische markt, met veel gezelligheid. En binnenkort houden we ook nog de nocturne.

We hebben de Onze-lieve-vrouwenbasiliek

Wisten jullie dat er ruim 300 jaar gebouwd is aan deze basiliek? De basiliek is in de gotische stijl opgebouwd. En aan de oostkant is er een romaanse ingang.

We hebben het Begijnhof

Dit is het oudste begijnhof van de lage landen. Er zijn prachtige, bochtige straatjes. Het begijnhof ademt een rustieke sfeer uit. Het is er heerlijk wandelen in de zomer. En op de meest verrassende plekjes kom je zomaar een brasserie tegen.

De imposante MoerenpoortTongeren_Moerenpoort

In de Middeleeuwen werden dit soort poorten vaak gebouwd. Dit is de enige overgebleven poort in Tongeren. En, niet zo lang geleden in oude glorie herstelt. Wist je dat je boven op de poort kan gaan staan en kan genieten van het uitzicht…over de Antiekmarkt.

De Antiekmarkt, natuurlijk!!!

Elke zondag verzamelen honderden standhouders, bezoekers en vrienden van de Antiekmarkt. Voor ieder is er wat wils. En, heb je even geen behoefte aan een aankoop? Wandel dan gerust binnen in een café, brasserie of een broodjeszaak. Ook een heerlijke koffie in het Julianus is zeker niet te versmaden.

Meerdaags bezoek?

Natuurlijk, ook dat kan. We hebben een aantal zeer goede hotels. Deze hotels liggen op wandelafstand van de Antiekmarkt, en alle overige bezienswaardigheden. Sterker nog, alles is op wandelafstand. En ook parkeren is geen probleem met meerdere ondergrondse parkeerplaatsen. ’s Avonds een hapje eten? Keuze genoeg…Dus, waar wachten jullie op?