+ 32 12 80 01 79
Selecteer een pagina

De wekelijkse antiekmarkt van Tongeren werd recent opgenomen in de online folder op de website van ‘Fleamapket’, een online folder waar uitsluitend ’s werelds beste markten in opgenomen worden. Tongeren is daar eentje van.

Guy Schiepers, schepen van Economie: “Met trots mogen we zeggen dat de wekelijkse antiekmarkt op zondag tot een van ’s werelds beste markten is  uitgeroepen. Hiervoor moesten we aan een aantal criteria voldoen. Zo moet 60% van de verkoopwaar op de markt meer dan 50 jaar oud zijn en mogen er geen huishoudelijke apparaten, nieuwe kleren of mode accessoires verkocht worden. Er moet ook een constante kwaliteit aangeleverd worden en geen kunst of nijverheid (tenzij deze meer dan 50 jaar oud zijn). Tenslotte moeten er meer dan 30 standhouders aanwezig zijn, wat in Tongeren met meer dan 350 standhouders uiteraard geen probleem is. Ook de  locatie moet interessant zijn. De Tongerse antiekmarkt voldoet aan al deze criteria en is daarom nu opgenomen in de online folder op de website Fleamapket. ”

“Al meer dan 40 jaar is Tongeren op zondagmorgen een levendige en bruisende stad. Onze antiekmarkt is een van de grootste van Europa. Met meer dan 350 standhouders en veel deelnemende antiekzaken trekken we wekelijks vele bezoekers zowel uit binnen- als buitenland aan. De antiekmarkt heeft dan ook een grote economische impact, bezoekers pikken immers vaak ook een terrasje of restaurant mee of brengen een bezoek aan het Gallo Romeins Museum of het Teseum,” aldus burgemeester Patrick Dewael.

De antiekmarkt werd in 1976 opgericht na het verdwijnen van de veemarkt. Vandaag is het de grootste van de Benelux, een van de grootste van Europa zelfs. De bezoekers appreciëren vooral de speciale sfeer en de meertaligheid. Elke bezoeker wordt – in de mate van het mogelijke – bediend in haar of zijn eigen taal.

“Wie regelmatig de antiekmarkt bezoekt zal het ook zeker al wel opgevallen zijn dat er de laatste jaren steeds meer Aziatische bezoekers uit China, Japan, Zuid-Korea, Maleisië, Singapore,… onze zondagmarkt bezoeken. Toerisme Tongeren zet dan ook in op het onderhouden van contacten met toeristische actoren uit deze landen. Zo bracht eerder deze zomer nog een commerciële Chinese touroperator (Elite Travel Consulting) samen met enkele Chinese journalisten een bezoek aan onze stad. Zij maakten een reportage over hun verblijf in Tongeren en omgeving met als afsluiter, hoe kan het ook anders, onze mooie antiekmarkt,” aldus Marc Hoogmartens , schepen van Toerisme.

Tongeren Flea Market

With more than 350 exhibitors and about 40 antique shops, Tongeren hosts one of the largest weekly flea market in Belgium

Bron: http://www.tongeren-vandaag.be/index.php/7049-tongerse-antiekmarkt-behoort-tot-s-werelds-beste-markten